Het Hageland

Wandel binnen in onze wereld!

Het Hageland, grotendeels gelegen in Oost-Brabant, is het land van de zachte glooiingen en de prachtige vergezichten. In de benaming staat “hage” voor hagen, houtkanten en kreupelhout. Het land van de hagen dus.

Het is nog steeds een bosrijk gebied waar het heerlijk wandelen of fietsen is.
Over de juiste afbakening van het Hageland blijft er na jaren van discussie nog altijd betwisting. Reden vinden we in de organisatorische en commerciële sfeer. Iedereen wil deze mooie bruid huwen.

Voor onze wandelclub, de Globetrotters Hageland Tielt-Winge vzw, maakt dat niet uit. Onze zetel is gevestigd in zowat het hart van wat wij als het Hageland beschouwen.
Ons wandelgebied omsluit het echte hart van deze wondermooie streek. Wij organiseren in Sint-Joris-Winge, Onze-Lieve-Vrouw-Tielt, Houwaart, Meensel-Kiezegem, Motbroek, Assent, Waanrode, Nieuwrode.

Deze wandelingen trekken steeds zeer veel wandelaars. Wij beseffen dat wij een groot voordeel hebben om te kunnen organiseren in zo’n prachtig en uniek wandelgebied met zijn talrijke holle wegen, hagen en houtkanten, veldwegeltjes, devote kapelletjes, smalle paadjes, bossen en bosjes, boswegeltjes, vlonderpaden, monumentale dreven, kabbelende beken en beekjes, bloeiende fruitbomen, uitgestrekte wijngaarden, talrijke graangewassen en het koele groen. Oase van rust. En wat vergeten we nog allemaal. Wat een heerlijke streek.

Deze streek is ook goed te bereiken via de E 314. Of via regionale wegen.
Tot ver buiten onze regio kent men immers het Gouden Kruispunt, het populaire winkelcentrum gelegen op de kruising van de wegen Leuven-Diest en Tienen-Aarschot.